Ръководството на БФС излезе с изявление относно днешното окончателно решение на СГС, което задължава футболната ни централа да проведе извънреден Конгрес на 12 октомври. Ето и официалното съобщение:

Официално: Ще има редовен Конгрес на БФС

Официално: Ще има редовен Конгрес на БФС

На 18 март 2022 година

"Въпреки безпрецедентната ситуация в българския футбол, породена от опитите той да бъде дестабилизиран и употребен заради нечии лични интереси, Българският футболен съюз уведомява своите членове, че ще проведе насрочения от Софийски градски съд конгрес на 12.10.2021 г., от 10:00 часа в Зала 1 на НДК, в съответствие със своите правомощия и според Устава на БФС, УЕФА и ФИФА.

Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат информирани в срок за процедурите по излъчване на делегати. Легитимното ръководство на БФС призовава всички футболни клубове да проведат събранията си за определяне на делегати свободно и без да се поддават на външни влияния и намеси, в това число - и политически такива.

Изразяваме категоричната си готовност да съдействаме на всеки клуб при установяване на директен натиск или вмешателство от лица и комитети с нездрави управленски амбиции.

С тези си действия Българският футболен съюз отново подчертава намерението си да осигури спокойствие във футбола ни и да го предпази от опасна безтегловност от позицията си на единствен легитимен и компетентен орган с правомощията да го направи".

СГС отхвърли молбата на БФС за извънреден Конгрес

СГС отхвърли молбата на БФС за извънреден Конгрес

От централата имат едноседмичен срок за обжалване