Спортният директор на Берое - Валентин Грудев бе крайно разочарован след загубата на тима му от Черно море в Първа лига с 0:1. Грудев довери, че е важно в този момент заралии да излязат с чест и да покажат амбиция в оставащите срещи до края на календарната година. Той също така сподели, че работата на Александър Томаш е невъзможна, ако футболистите продължават да играят без нужното желание.

Черно море победи Берое с 1:0 и задълбочи кризата при старозагорци

Черно море победи Берое с 1:0 и задълбочи кризата при старозагорци

Виктор Генев вкара единствения гол в мача

"Трудно се говори след загуби, но няма как да говорим само след победи. Тук е моментът, в който искам да кажа, че трябва да направим всичко възможно футболистите да си повярват отново. Не можеш да играеш 15 мача на ниво, а за два мача да стават такива игрови катаклизми. Основното е липсата на желание, това виждам аз. Ако нямат желание, ще бъде направено така, че или да си го върнат, или да си ходят. Без желание няма как старши треньорът да говори за тактика и схеми. Срещу нас отборите играят затворено и така си взимат точките. Днес избягахме от стила си, но може би резултатът го наклони това. Футболистите на Берое трябва да проумеят, че имат качества. Ще има санкции", бяха първите думи на Грудев пред репортери.

"Треньорът най-правилно вижда какво става с играчите. Ако той е видял страх, аз не виждам как е възможно това от нашите футболисти към отбора на Черно море. Не ни превъзхождат с нищо, но ако има страх не е добре", продължи Грудев.

"Заплати плащат навсякъде, не само в Берое. Говоря за този мач, че в някои от футболистите не видях желание и себераздаване, за да обърнем мача. Липсваше амбицията и себеотрицанието. Когато го няма това, трудно се получават нещата. Днес нямахме достатъчно положения", гневеше се той.

"Смятам, че много надградихме, но има спадове и изкачвания. Сега сме в миникриза. Все още сме четвърти и нищо не е загубено. Програмата ни в оставащите мачове е достатъчно трудна, но трябва да вдигнем футболистите. Ясно е, че ако наведем сега глави - никой няма да спечели. Имаме два мача и останахме без някои основни футболисти - Ерол Алкан и Георги Ангелов. Глупав картон на Мешка и това довежда до тази липса. Сега е моментът другите да се доказват. В този ред на мисли аз казвам, че трябва да има желание у играчите. Който не му се играе за Берое, да хваща пътя и да си заминава".

"Не искам след тази загуба да говорим за кардинални промени. Щом сме избрали тези футболисти, ние носим отговорността за тях", завърши Валентин Грудев.

Александър Томаш: Видях страх в отбора ми, страх да играе футбол

Александър Томаш: Видях страх в отбора ми, страх да играе футбол

Наставникът на Берое ще говори сериозни с някои от футболистите