Черно море победи Берое с 1:0 и задълбочи кризата при старозагорци. Загубата е първа за беройци у дома през това първенство. Варненци вече са с 27 точки, на 3 от днешния си съперник.

Бeрое - Черно море 0:1, Виктор Генев откри за гостите
на живо

Бeрое - Черно море 0:1, Виктор Генев откри за гостите

Важен мач в битката за първата шестица

Мачът започна при много приятно слънчево време. Това даде предпоставки за хубав футбол. Домакините бяха по-активни, но така и не можеха да си подадат правилно топката на няколко пъти. Лежерното темпо даде възможност за гостите, които се бяха подредили добре отзад.

Илиан Илиев не държеше да има висока преса и положенията за гол липсваха. Все пак "моряците" вдигнаха темпото след 30-ата минута и откриха резултата. След серия от центрирания топката стигна до Виктор Генев в наказателното поле, който стреля не много силно по земя. Кълбото се отклони в десния крак на вратаря Перниш и се търколи във вратата.

До края на полувремето домакините така и не можаха да организират добра атака.

След почивката гостите започнаха по-активно и в първите няколко минути имаха опасни слизания към вратата на Перниш. Постепенно Илиан Илиев върна своите момчета назад.

Беройците упражниха сериозен натиск, който се ограничаваше до безкрайни центрирания и така и не успяха да създадат чисто положение. Вандерсон и влезналият след почивката Иван Минчев отправиха хубави далечни удари, които за съжаление на домакините минаха от външната страна на гредите.

В края футболистите на Томаш съвсем загубиха вяра и нямаха сили за нищо съществено.

Победата дава големи шансове на Черно море за първата шестица. Берое постепенно се отдалечава от Топ 3.