Треньорът на Берое Николай Киров получи добри новини, пише "Тема Спорт". Той ще може да разчита на халфа Уерди Мара за следващия двубой от Първа лига. В неделя, 9 април, старозагорци гостуват на последния в класирането Спартак (Варна).

Двубоят на "Коритото" е от 17:45 часа. Срещата е важна и за двата тима. Заралии започнаха слабо пролетния дял на шампионата и се свлякоха до 13-о място в класирането с едва 20 точки от 24 кръга.

23-годишният Мара бе привлечен през зимата. Албанецът пристигна под наем от турския Анкарагюджю. Дълго време от клуба не успяваха да му извадят работна виза и да го картотекират в БФС. Той обаче ще може да помогне на състава на Николай Киров за решителните битки до края на кампанията.

Берое допусна поражение от Септември (София) в контрола

Берое допусна поражение от Септември (София) в контрола

Вижте подробности

Във връзка с постоянните спекулации, че чуждестранни инвеститори проявяват интерес към Берое, адвокат Светослав Миневски - председател на сдружението, което държи акциите на клуба, заяви: "Трябваше да имаме среща с китайски инвеститори, но нито китайци, нито швейцарци, нито италианци, нито хървати - никой не иска да инвестира в Берое. Единственият реален интерес за инвестиция в клуба отправи фирма, близка до мениджъра на футболиста ни Уерди Мара. Но с оглед бюрократичните спънки, непозволяващи чужденци да бъдат картотекирани в Берое вече два месеца, не само за нашия клуб, но и за другите в страната, инвеститори трудно ще се намерят. Не се ли промени бюрократичната машина в България, ровим ли се постоянно във вътрешни ежби, футболът ни ще продължава да затъва и интересът към него ще става все по-малък", коментира адвокат Светослав Миневски.

Той взе отношение по темата за изграждането на базите у нас. "Това с изграждането на нови бази е пълен популизъм, защото и да ги направим, няма кой да играе на тях. Днешните деца не се интересуват от спорт, защото първенствата ни в колективните спортове не са никакви първенства, а часове по физическо. Дори учителите по физкултура навремето имаха много по-добри познания от тези, които сега са ангажирани с детско-юношеския спорт".

Берое със забавен клип по случай Деня на шегата

Берое със забавен клип по случай Деня на шегата

Актьори учат футболисти как да падат за дузпа