Треньорският щаб на Берое прибира общо месечно възнаграждение в размер на едва 10 000, съобщава "Тема Спорт". Както е известно, от началото на годината старозагорци значително свиха бюджета, след като държавното дружество ТЕЦ "Марица-Изток 2" спря издръжката на клуба, който вече е ръководен от фенско сдружение. Един от членовете му адв. Светослав Миневски пък внесе яснота относно заплатите на стадион "Берое" по време на срещата със старозагорската футболна общественост във вторник вечер.

"Единственият ръководител на Берое, който получава възнаграждение, и то е повече от символично, е изпълнителният директор Стелиян Попчев. Символични са и заплатите на спортно-техническия щаб", категоричен бе Миневски.

Наставникът Петър Хубчев получава по 5000 лева на месеца, а още 5 хиляди си делят асистентът му Левон Апкарян, треньорът на вратарите Армен Амбарцумян и анализаторът Иван Желев, твърди "Тема Спорт", позовавайки се на близки до клуба източници.

Хубчев вече е постигнал споразумение с ръководството на Берое и ще остане начело на тима и през следващия сезон. "Най-важното за един клуб е той да работи така, че да има перспектива. В тази връзка за Берое ще е най-важно не просто какви цели има, а да работи в рамките на един нормален бюджет, който да му гарантира не просто оцеляване сезон за сезон, а с години напред. Това, че няма да обявим високи цели, не значи, че няма да имаме такива", заяви треньорът на срещата с феновете.

Добрата новина за Берое е, че на срещата е станало ясно, че клубът няма никакви задължения и лицензът за следващия сезон е осигурен. Старозагорци ще сменят кардинално своята политика и ще разчитат основно на млади български играчи.

Берое обяви бюджета си на важна среща с феновете

Берое обяви бюджета си на важна среща с феновете

Повече подробности