От Берое публикуваха официална позиция, в която изразяват своето възмущение от съдийските отсъждания на Георги Кабаков срещу клуба. Недоволството на заралии е продиктувано от съмненията за игра с ръка на Илиян Стефанов при гола на Ивелин Попов, донесъл успеха на Левски в двубоя между двата отбора в понеделник.

Ето какво се казва в позицията на клуба:

"Ръководството на ПФК "Берое" изразява своето възмущение от поредните съдийски отсъждания на Георги Кабаков срещу нашия клуб. Не бихме искали да се оправдаваме с рефера и си даваме ясна оценка за показаното на терена, но отново крайният резултат в наш двубой определено бе повлиян от субективни фактори.

Главни действащи лица бяха главният съдия на двубоя с "Левски", както и отговорникът за ВАР Владимир Вълков. За да не звучим голословно, припомняме предишни отсъждания на г-н Кабаков срещу "Берое".

Същият съдия изгони Пламен Крумов за поемане на топката с гърди в един двубой на ст. "Георги Аспарухов". Също той беше на път да отнеме сребърните медали на "Берое" след една скандална дузпа в Разград. Същият този съдия отсъди дузпа в полза на "Славия" за неволна игра с ръка на наш футболист, който дори бе с гръб към топката. Това са само част от фрапиращите му отсъждания в ръководените от него мачове на "Берое", за което и прикачваме видео. Няма да напомняме за всички ситуации, но ги помним.

Ако трябва да говорим за настоящето, бихме искали да попитаме защо асистенцията след очевидна игра с ръка и хандбален прийом бе подмината от реферите и попадението бе зачетено?

В заключение, питаме дали г-н Виктор Кашай и г-н Георги Ринг някога ще вземат отношение към случващото се по терените в България? Дали следят оценките, които са поставяни от съдийските наблюдатели или и за тях са скрити?

Обръщаме внимание, че трудът на съдиите е високо заплатен, а бракът в тяхната работа несанкциоруем. Ако вие работите в едно производствено предприятие и от вашия "труд" бълва брак, няма ли да понесете имуществена санкция, ако ли не и да загубите работата си? Докато за своя брак в работата си футболните съдии не понасят санкции и лишения от наряди, ще си буксуваме с едно от най-нискокачествените съдийства и първенства.

Както ПФК "Берое" гледа своите проблеми и с доста труд, за сметка на средствата ги решава, време е и СК във футбола ни да види, че има проблеми и с твърда и безкомпромисна ръка да ги реши. Не казваме, че във вчерашния мач само ние сме ощетени, защото претенции могат да имат и гостите. Точно затова, апелираме производственият брак в съдийската работа да се сведе до минимум.

Добре е, когато в един мач ВАР не се налага да се намесва. Не е добре обаче, във "фургона" да не

се следят мониторите - това е работата на ВАР-арбитрите, за което им се плаща, както и за цялата система. Да припомним, от това първенство само, след какво нарушение в нападение дойде изравнителното попадение на "Локомотив" (София) срещу "Берое".... а можем да припомняме и още куп грешки...

"Берое", ако и да се страхуваше досега от съдийски "тесли" на отмъщението, спира да премълчава. Със страх или без страх си страдаме от съдийския брак", написаха от Стара Загора.

Фенове на Берое възроптаха срещу Георги Кабаков след загубата от Левски

Фенове на Берое възроптаха срещу Георги Кабаков след загубата от Левски

След загубата с 0:1 от Левски снощи