В последните дни името на Любослав Пенев бе спрягано за нов старши треньор на Берое Стара Загора, независимо от факта, че отборът си има наставник в лицето на Петър Колев.

"Чета неща в пресата, които не отговарят на истината. Дали ще поема Берое? Никой от клуба не се е свързвал с мен. Това трябва да е ясно и точно. Стара Загора е футболен град, сериозна публика, която обича и подкрепя отбора си. Това е много важно. Добри условия за работа. Даже имам приятели в Стара Загора", каза Пенев за dsport.

Любослав Пенев се съгласил да поеме Берое?

Любослав Пенев се съгласил да поеме Берое?

Петър Колев си тръгва

"Разбира се, че съм готов за нови предизвикателства. В момента наблюдавам мачовете като в България, така и от чужбина. Следя как се развиват отборите и какво се случва в нашия футбол. Такава ми е работата. Да, имам различни оферти и опции. Въпрос на разговори. Не искам да избързваме с отговори и коментари. Ако има нещо конкретно бих го коментирал", заяви Пенев.

Бившият треньор на ЦСКА коментира мачовете на "армейците" и Лудогорец в Европа: "Няма проблем да говоря за всеки отбор. Гледах мачовете не само на нашите, но и на другите отбори. Към момента мисля, че един малко по-общ отговор - едни започнаха добре, други не толкова добре. Говоря за отборите като цяло. Това обаче е само началото. Има много мачове. Процесът е дълъг и всеки отбор трябва да е добре подготвен, за да търси класирането, което очаква. Смятам, че и двата отбора могат да продължат в турнирите и след Нова година. Това обаче минава през точки, а за да се спечелят точки минава през една сериозна и концентрирана работа".

Относно ЦСКА той каза: "Не съм запознат с детайли в момента. Футболистите мисля, че дават максимума от себе си. Все пак това се показва по телевизията, тъй като е различно на стадиона. Мисля, че дават достатъчно, но могат и повече", заяви бившият треньор на "червените".

За предстоящия конгрес на БФС Пенев каза: "Пак конгрес, пак оперативки, съвещания и т.н. Надявам се конгресът да бъде малко по-ясен, по-прозрачен и по-истински, а не като последния път. Ако трябва да се върна назад не бих променил нищо. Участие перфектно, кампания перфектна. Въпросът е, че после всичко се покрива, в деня на конгреса. Вие всички знаете какво се случи, защо се случи и кой го провокира. Да видим. Дано да бъде малко по-ясен за хората, които се интересуват", каза още Любо Пенев.