Новото попълнение на Берое - Йоан Бауренски - сподели пред "Мач Телеграф" какви са амбициите му с отбора и заяви, че не се е замислял и за миг дали да приеме офертата на отбора. Той коментира конкуренцията в efbet Лига, както и това дали ЦСКА е затворена страница за него.

Берое не успя да се противопостави на Рубин (Казан)

Берое не успя да се противопостави на Рубин (Казан)

Заралии с втора загуба в Турция

Подготовката започна. Как е настроението в отбора?

- Да, подготовката започна и всичко е наред. Има настроение в отбора и се готвим здраво за предстоящите мачове за първенството. Очаква ни доста работа.

В какво състояние беше след почивката?

- Както всеки един спортис и аз съм се подготвял през почивката и мисля, че се намирам в добро състояние.

Вече си част от Берое. Познаваше ли някого в отбор?

- Да, вече съм тук в Стара Загора. Подписах с Берое и се радвам, че познавам доста от момчетата, което ми помага много. Радостен съм, че съм част от отбор с традиции и история.

Какви са ти очакванията за пролетта? Ще подобрите ли резултатите?

- Аз винаги имам високи цели и виждам, че момчетата също се стремят на високо, подготвяме се и вярвам, че ще постигнем по-добри резултати от тези през есента и ще покажем една по-добра игра.

Лек прогрес: Този път Берое продаде 87 виртуални билета

Лек прогрес: Този път Берое продаде 87 виртуални билета

За първата контрола на заралии те бяха 58

Може ли Берое да се бори за седмото място и бараж за Европа?

- Това зависи единствено и само от нас и ако се представяме добре е напълно възможно да го постигнем. Трябва да сме позитивно мислещи и да преследваме във всяка една среща максимума точки.

Десет точки разлика от седмата позиция малко или много са?

- Много са, но трябва да покажем характер и дух, за да стопим тази разлика, няма нищо невъзможно. Затова тази игра е велика!

Какво си пожелаваш да постигнеш с фланелката на Берое?

- Пожалавим си да върнем Берое там, където му е мястото и аз ще помогна с каквото мога това да се осъществи. Във всяка една минута на терена ще давам всичко от себе си. Искам да радваме феновете на тима, защото Стара Загора е един футболен град и привържениците на клуба наистина милеят за него.

С какао те привлякоха, замисли ли се дали да приемеш офертата на клуба? Кое беше ключовото?

- Не, не се замислих и за миг, ако трябва да съм честен, когато ме потърсиха от Берое. Това е един от най-големите клубове в България. Може би едно от най-ключовите неща беше, че тук има условия за развитие на младите футболисти и това мисля, че ще бъде плюс за мен и кариерата ми.

Какви са първите ти впечатления от треньора Николай Киров?

- Николай Киров е един много добър треньор и се радвам, че имам възможност да работя с него. Определено мисля, че имам много да науча от специалист като него.

Той ли беше една от причините да кажеш "да" на Берое?

- Да! Може да се каже, че той е една от причините да се съглася да дойда в Берое.

Имаше ли други предложения към теб?

- Да. Имаше и други предложения към мен, но прецених, че тук е най-доброто място за мен и развитието ми.

Няма как да не те попитам за ЦСКА. Смятаха те за един от най-големите таланти на отбора. Защо се стигна до твоето напускане? Кое не се получи?

- Говорихме с шефовете и преценихме взаимно, че това е най-доброто решение за мен. Да отиде някъде де се развивам, защото в ЦСКА не получавах особено голям шанс за изява. Точно в този период от моята кариера имам нужда от игрово време и ще направя всичко възможно да го получавам с фланелката на Берое.

Затворена страница ли е за теб ЦСКА?

- В никакъв случай ЦСКА не е затворена страница за мен. Ако от клуба преценят, че мога да помогна и съм им нужен, няма да се замисля и бих се върнал на "Българска армия" във всеки един момент.

Ако вкараш гол на "червените", ще се зарадваш ли?

- Не, няма как да се зарадвам, защото съм от ЦСКА от малък и те са ми помагали винаги, когато имам нужда от нещо. Това е отборът на сърцето ми и не бих се зарадвал, ако отбележа гол, защото много уважавам този отбор и феновете му.

За трансфер в чужбина мислил ли си? Къде искаш най-много да играеш?

- Мислил съм, да. Даже съм имал оферти от чужбина. Но не съм ги приемал. Най-много харесвам първенствата на Англия и Италия, надявам се един ден да се осъществи тази мечта и да играя в тези страни.

Как ще коментираш конкуренцията в първенството?

- Конкуренцията в първенството е много сериозна. В шампионата всеки може да победи другия и мисли, че има доста равностойни отбори и всеки мач ще е труден. Силите са много изравнени, а това може само да радва зрителите на Първа лига.

Кой е любимият ти мач?

- Най-любимият мач ми е, когато бях в Ботев Враца и победихме Левски с 2:0. Беше голяма емоция както за мен, така и за съотборниците ми и феновото на тима.

Какво си пожелаваш за 2023-та година?

- Пожелавам си на първо място да съм здрав! Всичко друго ще се нареди.

Предлагат Гаюс Макута на водещите клубове от efbet Лига

Предлагат Гаюс Макута на водещите клубове от efbet Лига

Вижте кои са те