Старши-треньорът на Берое Димитър Димитров е категоричен, че не разполага със състав, който да търси класиране за Лига Европа. Единственият начин това да се случи е старозагорци да останат във втората половина на първенството, да спечелят седмото място за да играят бараж с третия. Както е известно, начело с Херо "зелено-белите" отпаднаха срамно от Купата на България от втородивизионния ЦСКА 1948. Берое зимува девети, но е само на точка зад шестия Черно море.

Още един отбор се включва в борбата за Николай Бодуров

Още един отбор се включва в борбата за Николай Бодуров

Вижте кой е той

"Моята философия е малко по-друга. Аз първо искам да направим състав. След това вече ще мислим за Европа, защото какъв е смисълът да гониш турнирите, като нямаш готов отбор в момента. Нека първо да си стегнем нашата къща и тогава ще мислим за другото.

На този етап все още нищо не мога да кажа за селекцията. Работи се по нея. Привлякохме нов вратар  -Генадий Генев, но друго засега няма. Търсим играчи за всички зони. Доста играчи си тръгнаха, а и ние като число бяхме малко, когато дойдох. Накрая се наложи в групата да са повече юноши. Не мога да коментирам колко играчи ще ни трябват, но ще са достатъчно като бройка", сподели Херо пред "Тема Спорт".

"Още сме доста далеч от това, което искам да виждам като игра, но моята цел бе през есента да се запозная с качествата на футболистите, с техните характери, да зная на кого мога да разчитам на 100%. Доста сме далеч от лидерите. Няма как да стане. Аз, като застанах начело, бяхме още по-далеч", добави Димитров.

Относно желанието на Иван Бандаловски да си тръгне от Берое, Димитров заяви:

"Засега няма абсолютно нищо за напускането на Бандаловски. Като се приберем в Стара Загора на 5 януари, ще видим. Тогава ще преценим какво е неговото желание, какво мисли и така".