Берое отново остана без треньор. Новоназначеният такъв - Петър Колев, се отказа от позицията си в старозагорския клуб. Това обяви самият той веднага след края на мача с Монтана, завършил 1:1.

Специалистът призна, че не е получи "благословия" от своя предшественик Димитър Димитров. Колев дълги години бе в щаба на Херо, помагайки му в различни клубове. Липсата на позволение обаче, именно той да го замени начело на Берое, и загатнат разрив в техните отношения, е принудила младия специалист да преустанови своя ангажимент със заралии.

Така Берое ще трябва да намери нов старши-треньор, който да води "зелено-белите" по време на плейофите в първата шестица.

Чиликов обясни за скандала с Еривалдо

Чиликов обясни за скандала с Еривалдо

"Не е незаменим футболист"

"Получих подкрепата на близки и приятели, но ми трябваше една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последния път, в който получавам шанс да съм треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е трамплин за една треньорска кариера. Знам какво е в душата на Димитър Димитров, знам какво става около него и знам какво чува.

Знам, че има и много хора около него, които се радват и говорят. Затова обявих и на футболистите, че от днеска аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора досега. И трябва да си поема своята отговорност. Не съм получил благословията на този човек. За мен това е повече от всичко. Предателство ще е, ако продължа. Просто искам да се прибера вкъщи, главата ми да е чиста, душата ми свободна. Може би това да е последното предложение за работа, но не е най-важното", бе малка част от това, което каза Колев след мача. Останалото вижте в прикаченото видео.

Монтана и Берое завършиха 1:1 в мач от efbet Лига

Важна точка на "Огоста" гарантира място в Топ 6 за неубедителния Берое

Петър Колев дебютира начело на заралии с хикс срещу последния Монтана