Днес се очаква Берое да обяви назначението на Николай Киров за старши треньор"Тема спорт". Той ще заеме овакантения от Петър Хубчев пост. Героят от САЩ"94 изненадващо подаде оставка в понеделник, когато ръководството я прие. Той е изтъкнал лични причини, като с него си тръгват и помощниците му - Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Най-вероятно Малин Орачев ще остане в щаба и на Белия.

Николай Киров ще подпише договор до края на сезона с опция за удължаване и ще дебютира още в съботното гостуване на Славия (19:45 часа).

Николай Киров ще е новият старши треньор на Берое?

Николай Киров ще е новият старши треньор на Берое?

Извежда отбора още в сряда

Вчера следобед Белия е имал заключителни разговори с ръководството на зелено-белите, за да уточни и последните детайли. Киров и друг път е имал предложения от старозагорци през кариерата си, но по една или друга причина до договор не се е стигало. Днес обаче най-после ще бъде подписан такъв.

За последно Николай Киров води ЦСКА 1948, който води до лятото, когато договорът му изтече и не бе подновен, а на негово място бе назначен Любослав Пенев. Преди това Белия води Арда, а най-големите си успехи записа начело на Ботев Пловдив, който води близо три години (август 2016-май 2019), като спечели Купата и Суперкупата на България през 2017-а, като в двата случая победи Лудогорец.

Сред вариантите, които са били обсъждани, е бил и Живко Желев, но в клуба са се спрели на Киров заради по-големия му опит.

В последната среща на Петър Хубчев начело на Берое тимът победи Спартак Вн с 3:1 у дома.