Берое изненада и привлече халфа Абел Анисе. Мадагаскарецът бе пред договор с Локомотив София, но не се разбра за условията. Той трябваше да работи пак със Станислав Генчев, както в Разград, но до подпис така и не се стигна. Очакваше се да премине в Ботев Пловдив, но в крайна сметка бившият футболист на Лудогорец акостира под Аязмото, откъдето явно са покрили всички негови изисквания. Халфът дойде в България преди около десетина дни.

У нас е носил още екипите на канарчетата, ЦСКА и Черноморец Бургас. Берое ще е петият му отбор в родния елит.

Официално: Берое привлече Абел Анисе

Официално: Берое привлече Абел Анисе

Селекцията на заралии приключи

За последно Анисе бе част от състава на египетския Фючър Кайро. Там премина, след като договорът му с разградчани изтече и се оказа ненужен преди година. Абел идва при зелено-белите като свободен агент. Полузащитникът е имал клауза за удължаване на договора с Фючър, която обаче не е активирал. Той е искал да се завърне да рита в България. Първо бе потърсен от Станислав Генчев.

За привличането на Анисе старши треньорът на заралии Петър Хубчев е провел личен разговор с кмета на Стара Загора. Както е известно, общината е основен финансов благодетел на Берое.

Въпреки че не е водил подготовка с нито един отбор през лятото, мадагаскарецът ще е в групата на зелено-белите още за днешното домакинство с Черно море. Двубоят започва в 18:45 часа. По предварителна програма трябваше да е в неделя, но бе преместен за ден по-рано.

Почти сигурно Абел Анисе ще направи и дебют за заралии, като се очаква да се появи след почивката като смяна, пише "Тема спорт". Заради липсата на достатъчно тренировки със зелено-белите ще влезе като смяна.