Отбор от Втора лига може да не завърши сезона. На ръба на фалита се намира тимът на Бдин, а за ситуацията съобщиха от община Видин. Причината за това е нагласувания бюджет на Общината за 2023 година, а финанси е необходимо да бъдат намерени до утре.

Кръг преди края на есенния полусезон Бдин се намира на предпоследното 17-то място със 17 точки, на 5 от спасителната 14-а позиция.

Ето какво написаха от Общината:

ОФК "Бдин" и Община Видин с призив за подкрепа на представителния ни мъжки футболен отбор

На ръба на фалита се намира футболният отбор на "Бдин". Блокирането на работата на Общински съвет - Видин и негласувания бюджет на Общината за 2023 г. започва да пречи все повече на нормалното функциониране и успехи на клуба.

Въпреки всички усилия на Община Видин да бъде спасен отборът, ако не бъдат намерени финанси до утре, ОФК "Бдин" ще изпадне от Б група и положеният труд на целия екип от състезатели, треньори и ръководство ще бъде загубен.

Община Видин и ОФК "Бдин" призовават всеки фен, гражданин или фирма, които имат възможност, да подкрепят клуба и да направят дарение. (За тази цел могат да се свържат със Стефан Филаретов Маринов на тел. 0895359999).

Напомняме, че със заповед на областния управител Иво Атанасов бе блокирана работата на Общинския съвет и се стигна до невъзможност за провеждане на сесия във връзка с приемане на общинския бюджет, в който бяха предвидени допълнителни средства за ОФК "Бдин".

Берое пречупи Бдин след продължения и продължава напрд за Купата на България

Берое пречупи Бдин след продължения и продължава напрд за Купата на България

Заралии се наложиха с 2:1