Управата на германския шампион Байерн Мюнхен обсъди възможността да привлече с Кристиано Роналдо, но реши да не реализира тази идея, тъй като португалската мегазвезда не се вписва във философията на клуба, каза изпълнителният директор на баварците Оливер Кан.

Бъдещето на 37-годишния нападател в Манчестър Юнайтед е несигурно, след като самият той изрази желание да напусне, за да може да играе в Шампионската лига.

Юнайтед завърши шести във Висшата лига през миналия сезон и няма да участва в Шампионска лига, като това е основната причина за желанието на Роналдо да напусне.

"Обсъдихме този въпрос, защото в противен случай нямаше да си вършим работата както трябва. Аз лично смятам Кристиано Роналдо за един от най-великите футболисти на тази планета, но стигнахме до заключението, че въпреки уважението към Кристиано, той не би се вписал в нашата философия в настоящата ситуация", каза Кан пред "Билд".

Байерн, който миналия сезон спечели 10-ата си поредна титла в Бундеслигата, вече привлече френския тийнейджър Матис Тел, нидерландския защитник Матайс де Лихт, нападателя Садио Мане, както и дуото на Аякс Амстердам Райън Гравенберх и Нусаир Мазруаи.

Роналдо финтира фенове и журналисти след срещата си с шефовете

Роналдо финтира фенове и журналисти след срещата си с шефовете

На нея отново е заявил, че иска да напусне Манчестър Юнайтед