Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер обяви, че ще се откаже от футбола, когато разбере, че вече е ненужен. Опитният страж обаче добави, че този момент е далеч. 

През последните години 33-годишният Нойер имаше редица контузии, но продължава да бъде основна фигура както за "баварците", така и за националния отбор на Германия. 

"Когато вече нямаш нужда и го усещаш, е трудно да ставаш и да се мотивираш всеки ден. Но когато опитът ти е необходим и съотборниците ти се нуждаят от теб, това те мотивира. Имам чувството, че съм много необходим тук в националния отбор и че всички са щастливи, че съм тук. Сега трябва да го покажа и с представянето си.

Наистина обичам този спорт. Вълнувам се, когато съм на терена или на тренировка. Изпитвам голямо задоволство. Чувствам, че мога да стана още по-добър вратар.

Все още се ядосвам, когато нещата не се получават, както беше преди 9 или 10 години. И все още се радвам за нещата, които сработват.

Искам да играя, докато тялото ми може да го прави, забавлявам се и имам нужда от това", заяви Нойер пред "Welt am Sonntag". 

Байерн бил пети избор пред Филипе Коутиньо

Байерн бил пети избор пред Филипе Коутиньо

Бразилецът първо бил предложен на четири други отбора