Филипе Коутиньо даде обширно интервю за клубната телевизия на Байерн (Мюнхен), в което говори за преминаването си на "Алианц Арена".

"Да бъда тук е чест за мен. Байерн е огромен клуб с прекрасна история, а самата идея, че те се интересуват от мен изигра голяма роля за идването. Щастлив съм, че в момента съм част от такъв великолепен клуб".

"Познавам Тиаго от доста време. Той също е от Рио де Жанейро и имаме общи приятели. Поговорихме си доста и той ми обясни как се случват нещата в Байерн, а благодарение на тези разговори се влюбих в клуба още преди да пристигна", продължи бившият играч на Ливърпул.

"Комуникирам с останалите на английски, но искам да науча немски. Ще се отдам на изучаването му в свободното си време, за да мога да разбирам всичко. Определено е език, който ми допада", добавя Филипе.

"Целите ми винаги са да печеля трофеи, да печеля важни неща. Присъединих се към голям отбор с много добри играчи и се надявам, че има какво да добавя към състава, да помогна и да се уча от всеки един от съотборниците си. Желанието ми е да науча нещо от всеки един човек, който работи тук и да имам положително присъствие на терена", споделя още Коутиньо и добавя, че идолите му са Роналдиньо, Роналдо и Пеле.

Дебютът на Коутиньо за Байерн (Мюнхен) се отлага поне с един кръг

Дебютът на Коутиньо за Байерн (Мюнхен) се отлага поне с един кръг

Не така стоят нещата с Иван Перишич