Борусия (Мьонхенгладбах) няма да продава вратаря си Ян Зомер на Байерн (Мюнхен) тази зима, каквито са медийните спекулации в последно време предвид дългосрочната контузия на Мануел Нойер, който е титуляр под рамката при баварците.

"Няма да продаваме някъде Ян. Това е нещото, което мога да кажа на Байерн в момента", заяви спортният директор на "зелено-черните" от Мьонхенгладбах Роланд Виркус пред вестник Райнише Пост.

Травмата на Нойер се получи по време на каране на ски. Счупването на подбедрицата със сигурност го вади до края на сезона, като добрата новина е, че операцията е минала много добре.

В момента в Мюнхен разполагат с Александер Нюбел, който е основен заместник на Нойер, но искат да привлекат още един страж, който да има опит, класа и да се разчита на него и в европейските турнири. Нюбел беше даден под наем на Монако, но по решение на спортния директор Хасан Салихамиджич той беше върнат.

Решението на хората от Борусия е доста странно, тъй като 34-годишният Зомер става свободен агент през лятото. Той е на стадион "Борусия Парк" от 2014-а година и актуалното му споразумение приключва в края на кампанията. Днес те играха контролна среща с третодивизионния Олденбург, но швейцарецът не взе участие в мача.

Старши треньорът на Борусия (Мьонхенгладбах) Даниел Фарке след мача се присъедини към мнението на Виркус и обясни, че "няма причина да се мисли за негово напускане на клуба тази зима. Ян Зомер е топ-вратар и ние имаме нужда от него".

Байерн (Мюнхен) привлече нидерландски ветеран

Байерн (Мюнхен) привлече нидерландски ветеран

Дейли Блинд ще играе при баварците до края на сезона