Александър Везенков спечели приза за най-полезен състезател за месец ноември в Евролигата, съобщиха от турнира. Българинът постигна среден коефициент на ефективност 29,4 в мачовете през ноември, което е с 10 повече от следващия баскетболист в състезанието.

Средната му резултатност от 19,2 точки на мач дойде след 68,5 процента успешна стрелба за 2 точки и 91,3 процента успеваемост при стрелбата от наказателната линия. Везенков записа и 7,8 борби, 3,6 асистенции и 1,8 откраднати топки за пет мача. Усилията му изведоха Олимпиакос до актив от 3 победи и 2 поражения през ноември и второ място във временното класиране със 7 победи от 10 изиграни двубоя.

Това е второ отличие за играч на месеца в Евролигата за Александър Везенков, който спечели приза и през февруари, когато стана първият баскетболист на Олимпиакос от почти 7 години, който печели наградата.

В края на настоящия месец българският национал е в челото на няколко статистически категории. Той е първи по коефициент на ефективност - 27,8, спечелени общо борби - 8,7 и борби в защита - 6,7. Везенков заема второ място при реализаторите със средно 20,1 точки.

Везенков стана най-полезен баскетболист на кръга в Евролигата за четвърти път през сезона

Везенков стана най-полезен баскетболист на кръга в Евролигата за четвърти път през сезона

Гордост за нашата страна