Звездата на националния отбор по баскетбол Александър Везенков е един от състезателите с най-висок шанс да станат топреализатори на настоящия сезон 2022/2023 в Евролигата.

В момента звездата на Олимпиакос заема второто място в класацията със своите средно по 18.4 точки на мач, нареждайки се след лидера на Панатинайкос Дуейн Бейкън и неговите 18.7 точки, пише bgbasket.com.

"Към момента Везенков заема второто място в класацията за реализаторската титла", пишат от Евролигата на официалния си сайт.

"Крилото е сред ключовите фигури в нападението на Олимпиакос и се намира в най-добрата година в кариерата си. Везенков е подобрил с над 4 точки своята средна успеваемост в стрелбата в сравнение с тази през 2021/2022 - 13.7 средно на мач.

Българинът е много повече от просто точконосител за Олимпиакос, но с неговите плавни отигравания, както в правоъгълника, така и зад дъгата, разполагайки с едно от най-бързите изстрелвания на топката, го прави още по-заплашителен", допълват от най-силния клубен европейски турнир за Везенков.

Везенков пропуска европейската квалификация срещу Румъния

Везенков пропуска европейската квалификация срещу Румъния

На 23 февруари

Веднага след Везенков на трета позиция се нарежда Майк Джеймс със средно по 17.3 точки, четвърти е Уил Клайбърн с по 17.1, а пети остава Василие Мицич с по 16.8 точки.