"Получи се прекрасен мач. Ние от Левски и ЦСКА имахме за цел да покажем добрата страна на спорта. Мачът държа в неизвестност до последната секунда и едните, и другите", заяви президентът на баскетболния Левски Константин Папазов след победата над "червените" с 95:92 след продължение в среща от шестия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

"Имахме малко повече спортен шанс. Ние бяхме в огромно предимство за това, че те бяха фаворити. Казал съм го още в началото на годината и вярвам, че ЦСКА ще стане шампион. Познавам работата на Росен Барчовски. Трябва търпение, трябва време един отбор да се изгради. Там има много резерви във Венци Петков, изненадващо за мен прегоряха двама основни играчи, които категорично щяха да натежат, в лицето на Алекс Симеонов и Андрей Иванов. Надмина обаче себе си Дерил Оуенс", коментира Папазов.

"Получи се истинска битка. Когато няма психологически натиск, което е най-важното, ние умеем. Аз се радвам, че Митко Ангелов работи много добре. Работи с хипер енергия. Имайте предвид, че не всички са получили заплати. Някои от тях ще си ги получат утре, а тренират от 22 август. Левски обаче смятам, че ще оцелее, както казах и преди.

Ние имаме за цел тази година да радваме друг вид публика. Видяхте, че можем да бъдем подкрепяни и без да сме от специални гости. Смятам, че ЦСКА извървя неистов път да се завърне и е необяснимо това дерби да бъде оценено по този начин, но знам, че двата клуба ще продължим да работим и в следващия мач залата ще бъде пълна. Ние ще си извоюваме това да напълним залата. Ние сме артистите и когато спечелим публиката на наша страна, тя ще бъде тук", добави Константин Папазов.

Левски надделя над ЦСКА в изключително драматично баскетболно дерби

Левски надделя над ЦСКА в изключително драматично баскетболно дерби

Сблъсъкът беше много оспорван