Треньорът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски очерта причините за загубата на "лъвовете" от Черна гора с 81:91. Това беше трето поредно поражение за нашия тим на Европейското първенство в Грузия.

"Много лошо начало на третата част. Там допуснахме разлика, а дотогава водехме играта. В момента, в който загубим организация в нападение, ни направиха разлика от около 10 точки. Ние ги стигнахме и ги изравнихме, но с цената на много усилия, които пък ни се изчерпаха в края.

България с трета поредна загуба на Евробаскет 2022

България с трета поредна загуба на Евробаскет 2022

"Лъвовете" отстъпиха и пред Черна гора

Другите неща са детайли и трябва да гледам статистика и повторения. Съжалявам, в този мач играхме добре. Все нещо не ни достига, вчера пък много слаба беше четвъртата част. Мерки взимаме, но въпросът е на терена какво се случва.

Нямаше как повече Маринов да играе в този мач, тепърва ще видим какво му е състоянието.

Бост има качества, не знам какво се случва. Водихме разговори, мотивиран е, но вкарването му липсва. Иначе има асистенции, но не може да реализира, което ни липсва на нас. Нашият чужденец не може да бъде заменен.

От началото бяхме наясно, че това са най-силните съперници в групата, но и останалите са тежки. Малко не ни достига, особено в защита. В третата част най-вече изпускахме топката и не бяхме концентрирани. Проблем е, когато започваш четвъртината с 5 минути без кош", каза Барчовски.