Рилски спортист беше на крачка от сензационен обрат срещу финландския Катай. В реванша от втория квалификационен кръг за "Фиба Къп" момчетата на Людмил Хаджисотиров се наложиха със 79-61 (20-17, 25-15, 26-15, 8-14), но не можаха да стопят разликата от 22 точки от първия двубой.

Балкан се класира за групите на ФИБА Къп

Балкан се класира за групите на ФИБА Къп

Ботевградчани загубиха в реванша от Ден Бош

Това все пак се оказа достатъчно за попадане в груповата фаза като "лъки лузър" заради малката разлика в общия резултат 163-167. Преди последната четвърт българите имаха преднина от 24 точки, но в нея вкараха само 8 точки.

Най-резултатен за победителите беше Артър Едуардс с 16 точки. С 15 точки завърши Джейлън Дженкинс, а още 10 реализира капитанът на отбора Йордан Бозов. За финландците с по 14 точки най-полезни бяха Винсънт Симпсън и Рахлир Джеферсън.

Снимка 382997

Източник: LAP.bg

В груповата фаза Катая ще играе в група "G", където са още нашият шампион Левски Лукойл и гръцкият гранд Арис. Там ще попадне и един от "лъки лузърите", като това може да бъде и Рилски спортист. За групите се класира още във вторник и Балкан Ботевград, който ще срещне беларуския Цмоки Минск, кипърския АЕК Ларнака и белгийския Белфиус Монс-Айно.