Според Людмил Хаджисотиров - Удо изборът на град-домакин на финала за Купата на България по баскетбол трябва да удовлетворява и двата отбора, класирали се за него. Ето какво заяви наставникът на Рилски спортист преди решителния сблъсък за ценния трофей:

"За нашия клуб това е втори финал за Купата през последните три години. Класирането на финал е успех само по себе си. Нашият отбор се готви доста добре, хвърлили сме доста усилия от началото на сезона, много работа, много тренировки. Имаме достойнство и ще се борим много здраво на този финал. Ще направим това, което зависи от нас, за да стане празник на баскетбола. Разбира се, ще играем за победа.

Смятам, че когато има един такъв финал решение за домакинството трябва да удовлетворява и двата отбора, а не само единия. В случая има две страни и мисля, че можеше да се намери много по-разумно и компромисно решение за това къде да бъде този финал. Защото инвестицията като време, отношение и средства, която е направена за баскетбола в Самоков, е достойна за уважение и за мен трябваше хората, които организират този турнир, да се съобразят 50:50 относно мястото на провеждане на финала.

Играчите са мотивирани и амбицирани и ще вярвам, че ще имат настроение да играят здраво във финала. За мен е важно, че в крайна сметка това наистина е баскетболен празник - двубой между два атрактивни и класни отбора. Щеше да е награда за градацията, която имаме като клуб, децата, които тренират в него да могат да дойдат и да гледат на живо този интересен мач между два силни отбора.

Според мен предишният формат за Купата беше доста по-атрактивен. Имаше огромен интерес, защото всичко се случва в един мач. Отбори, които са по-назад могат да елиминират фаворитите, което се е случвало през годините. Ние сме елиминирали Лукойл, миналата година пък си изпатихме срещу Балкан, но това е интересното на този формат и това е атрактивното на Купата. На мен предишният формат ми харесваше. Сегашният също е добър и интересен, но другият е по-атрактивен".