Берое загуби със 108:86 гостуването си в Холандия на местния ЗЗ Лайден и отпадна от турнира ФИБА Къп. Успехът от 15 точки, който "зелените" изковаха в първия си двубой в Стара Загора, се оказа недостатъчен.

Берое отпадна в Холандия от "Купата на ФИБА" след продължение

Берое отпадна в Холандия от "Купата на ФИБА" след продължение

Заралии изоставаха през целия мач срещу Лайден

Напълно разбираемо разочарование бе обхванало лагерът на беройци при пристигането им в България. Тимът се завърна след полет от Амстердам до София. Старши треньорът Любомир Минчев коментира причините, довели до загубата на отбора:

"Изпитвам изключително разочарование. Тук не говоря само за загубата, а за начина, по който игра отборът. Загубихме в резултат на изключително слаба защита още от самото начало на срещата. Впоследствие и организацията ни в нападение бе далеч от желаното ниво, което показахме преди седмица в Стара Загора. Допуснахме много грешки, които дадоха възможност на противника да реализира бързи атаки. За мен основното остава слабото ни представяне в отбрана. За кратко позволихме на Лайден да стопи преднината ни от първата среща. Това им даде самочувствие и спокойствие", заяви Минчев.

Старши треньорът коментира още, че загубата в Холандия няма как да бъде обяснена с неуспеха предни дни срещу Левски Лукойл.

"Не бива да търсим причината в тази посока. Ако загубата във вътрешното първенство е повлияла по някакъв начин, то значи имаме проблем с характера, а аз лично не вярвам в това."

Минчев определи и най-важната задача пред целия отбор в следващите дни: "Трябва да се отърсим от натрупаното разочарование и негативизъм. В спорта негативните и положителните емоции се сменят светкавично. Когато нещата вървят добре, трябва да държим отбора на земята. Когато обаче имаме ситуация като днешната, то трябва да намерим силите да излезем възможно най-бързо. Няма да ни е лесно. Предстои ни мач в Ямбол срещу отбор, който ще бъде пределно мотивиран да се докаже след лошия старт", заяви специалистът.

Берое гостува на Ямбол тази неделя от 18:00ч.