Левски Лукойл спечели титлата на България в НБЛ за сезон 2020/2021. "Сините" надиграха като гост за трети път Рилски спортист, този път с 84:69 и така с крайното 4-1 в серията заслужи злтаните медали в елитното ни първенство.

Рилецо ще остане с първото място от редовния сезон и Купата на страната, както участието във финала е исторически за клуба.

Днес играчите, водени от Константин Папазов, тотално доминираха в подкошието, този път не само в атака, но и в борбата под коша, където взеха двойно повече топки от противника. Това е шеста титла в кариерата на Папазов като треньор.

Снимка 532778

Източник: LAP.bg

По традиция в този финал двата отбора показаха зрелищен, макар и слабо резултатен баскетбол, като този път заложиха много на защитата. Едва в последните минути на мача след серия от 22-2 Левски Лукойл пречупи съпротивата на своя домакин.

Снимка 532779

Източник: LAP.bg

Кийт Бенсън завърши с 19 точки и 9 борби за победителите, по 15 точки реализираха Тайрон Брейзълтън (7 асистенции) и Христо Захариев, с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби и страхотно представяне приключи Йордан Минчев.

Брендън Браун отбеляза 16 точки за домакините, с 12 е Павлин Иванов, а по 10 имат Алекс Симеонов, Нико Карвачо (8 борби) и Трей Портър.

Левски Лукойл е на крачка от титлата след трилър

Левски Лукойл е на крачка от титлата след трилър

"Сините" победиха Рилски спортист с 90:84