Левски Лукойл записа шеста поредна победа в НБЛ и по този начин окончателно си гарантира второто място в класирането. Селекцията на Константин Папазов излъга Балкан Ботевград със 78:74 в среща от 25-ия кръг, изиграна в зала "Универсиада".

Столичани вече имат 19 победи и 4 загуби, докато четата на Йовица Арсич остава на третата позиция, като има 15 успеха и 7 поражения.

Клуб от НБА следи внимателно изявите на Александър Везенков

Клуб от НБА следи внимателно изявите на Александър Везенков

Може да изкара пробен период в Кливланд през лятото

Гостите започнаха силно двубоя в столичната зала "Универсиада" и поведоха с 8 точки след отлични изяви на Божидар Аврамов. През втората четвърт съотношението на силите на терена се промени и домакините успяха не само да върнат изоставането си, но и да се оттеглят с крехък аванс в съблекалнята. Ситуацията на терена от втората част през третата се задържа и играчите на Левски продължиха да трупат аванс, който в един момент стигна до 16 точки. До края ботевградчани положиха огромни усилия да направят пълен обрат, но с по пет лични нарушения напуснаха Тауан Ейджи и Димитър Димитров, което направи задачата им твърде трудна.

Христо Захариев изигра много силен мач за победителите и наниза 26 точки, като добави и 6 борби и 4 асистенции. Данило Тасич добави 16 точки и 10 борби за нов дабъл-дабъл, а с 15 точки и 7 борби се отличи капитанът Чавдар Костов. Двубоя отново пропусна Венцислав Петков.

Левски Лукойл вкара 116 точки на Спартак (Плевен)

Левски Лукойл вкара 116 точки на Спартак (Плевен)

"Сините" не се затрудниха с плевенчани

За Балкан със 17 точки и 7 асистенции завърши Божидар Аврамов. По 13 вкараха Сияни Чеймбърс (3 от 6 от тройката) и Димитър Димитров. С 10 точки завърши Дарко Балабан.

В 26 кръг Балкан излиза срещу Академик Пловдив, а Левски Лукойл - почива.