След серия от три много трудни и драматични победи Левски Лукойл пое глътка въздух с категоричен успех над Спартак в Плевен със 116:84.

В тази среща, освен контузения Асен Великов, "сините" бяха без Венцислав ПЕтков и Герасим Николов, а за домакините в групата, но без игра, бяха Цветослав Острев и Венелин Христов.

Левски Лукойл започна много силно и наниза 35 точки само в първата четвърт, в която поведе с комфортните 16 точки. След това гостите намалиха темпото, но запазиха преимуществото си на терена и методично увеличаваха аванса си, за да се стигне до убедителната победа.

Ракуон Мичъл бе най-резултатен за победителите с 20 точки и 8 асистенции. Данило Тасич се отчете с 19 точки и 10 борби, Чавдар Костов завърши с 18 точки, а с 16 - Христо Захариев и Кийт Бенсън.

За Спартак Ивко Ивков реализира 17 точки, по 14 вкараха Мартин Маринов (4 тройки) и Николай Маринов. Димитър Маринчешки отбеляза 13 точки, а 12 добави Тодор Тодоров.

Левски Лукойл вече има 19 победи и четири загуби и запазва второто място във временното класиране. На 7 април задачата пред тима на Константин Папазов обаче ще е много по-сложна - домакинство на Балкан в София в мач. Спартак остава на осмото място с актив 4-16 и на 7 април гостува на Академик в Пловдив.

Берое измъкна трудна победа във Варна

Берое измъкна трудна победа във Варна

Заралии се наложиха над Черно море Тича