Константин Папазов беше много щастлив от победата на баскетболния Левски Лукойл срещу украинския Днипро в мач от "ФИБА Къп". Словоохотливият наставник подчерта, че парите не са всичко на този свят. Левски Лукойл макар и по-беден тим ще опита да спечели и в Украйна:

Първа победа за Левски Лукойл в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Първа победа за Левски Лукойл в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Домакините се озоваха в ролята на догонващи в резултата

"Парите са важни в този материален свят, те са помогнали за селекция, чартъра на Днипро, но спечелихме ние. А ние, по-скромни, ще пътуваме по-дълго, но ще играем за победа и там.

Щастлив съм много, защото ако бяхме загубили, това щеше страшно да се отрази на нашата психика. Аз разполагам с много добри играчи и много добри хора. Понякога даже съжалявам, че не са малко егоисти. Днес победата е плод на всичко, което сме вършили последните два месеца и половина. Предишните два мача също имахме своите шансове, но имаше липса на опит, липса на синхрон. Групата е абсолютно непредвидима, тази победа ни оставя живи в играта. Всеки може да победи всеки.

Имаме голяма цел - да сме шампиони и да вземем купата, така че европейските мачове ни помагат за израстване. Тези мачове са за опит, за коректив. И мотивация. Аз съм убеден, че с тези европейски мачове Йордан Минчев ще си намери отново отбор в Европа.

Опитвах се да убедя Райън Райт да не е толкова отговорен, това бе 50% от разбора. Исках да знае, че му вярвам, и той се нагърби и вкара 4/4 от фаула. Той много иска, много е позитивен. Имаме много добра химия. Тази химия, това отношение, и аз ако се укротя, няма кой да ни спре.

В Минск особено чужденците искаха прекалено много още от първата минута, от първата атака да спечелят мача. Ако бяхме по-опитни, по-контролиращи положителната си емоция, щяхме да спечелим и първите два мача. Осъзнаваме потенциала си, няма какво да добавя в желанието си към играчи, които след тренировка повечето остават още по 40 минути да работят и сами. Просто трябва да се контролирам аз и те малко повече да изпълняват, за да се контролирам," сподели Папазов.