Зачестилите травми на Лионел Меси се дължат на...традиционния испански колбас чорисо и на телешкото месо, твърдят на Пиренеите.

Както е известно, аржентинецът няма да играе повече тази година, след третата си поредна контузия в последно време.

Анализатори в Испания припомнят, че когато Меси започна кариерата си при Франк Рийкард, той бе много по-податлив на контузии. След това обаче на кормилото на Барса застана Пеп Гуардиола, който държал изключително много на диетата, като резултатът бе липса на контузии.

В момента обаче наставник е Херардо Мартино, който явно не е толкова стриктен към играчите си.

„Латиноамериканците ядат всеки ден червено месо, както и популярния колбас чорисо. Самият Меси също много го обича и в момента се храни така. А за играч от топкласа, това не е добре", коментират анализатори.