Наставникът на Барселона Шави Ернандес разкри какво очаква преди Ел Класико срещу Реал Мадрид, което е в неделя от 17:15ч. Старши треньорът на каталунците заяви, че му се иска отново да бъде играч, за да участва в сблъсъци с такъв заряд.

"Ел Класико е страхотна възможност за нас. Искаме да продължим да сме лидери. Това е предизвикателство и трябва да сменим чипа. Трябва да продължим да работим и да бъдем позитивни", започна Шави.

". Но аз се опитвам да ги накарам да се чувстват комфортно, да свалят напрежението, което е много, да се наслаждават. Утре е мач, на който да се наслаждаваме. Трябва да се наслаждавате и да бъдете главни герои в играта и да изкараме най-добрата версия на всеки играч", каза още той.

"Ще променим малко, нямаме Роналд Араухо, който спря много добре Винисиус миналата година. Който и да играе там, ще трябва да е много добър и ще има нужда от покритие. Виждам повече колективни усилия. Не само Винисиус ме притеснява", добави Шави.

"Харесваше ми да играя срещу Реал Мадрид. Аз съм състезателен тип. Бих искал да продължа да бъда футболист, за да играя този тип мачове. Грандиозно е да играеш такъв двубой. Мотивацията е максимална, това е възможност да излезеш като лидер в надпреварата", сподели испанецът.

"Целта е да спечелим, като играем добре: да бъдем главният герой, агресивни в натиска... Но хората са ориентирани към резултатите и е нормално", добави Шави.

"Това са три точки, но това е и моралът и увереността да спечелим Класико. Това е жизненоважно за нас и за Реал Мадрид. Нека видим кой ще излезе на върха. Но проектът... все още е в процес на изграждане. Спадът в Шампионската лига ни ядосва, но сме на прав път. Ние сме в прекрасна ситуация в Ла Лига. В Европа резултатът не е добър, но проектът е в процес на изграждане и не може да бъде унищожен сега", каза треньорът на каталунците.

"Добре е, на сто процента. Тренира добре и усещането е добро. Ще видим утре", разкри той относно Жул Кунде, който се възстанови от контузия.

Тибо Куртоа пропуска "Ел Класико"

Тибо Куртоа пропуска "Ел Класико"

Стражът се възстановява от травма в гърба