Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, говори след победата на неговия отбор с 2:1 срещу тима на Севиля в срещата от 38-ия кръг на испанската Ла Лига. Това бе и последният мач на специалиста като наставник на каталунците.

"За мен ще бъде чест някой ден отново да ръководя клуба. Искам да благодаря на играчите за тяхната отдаденост. Те тренираха много добре и си тръгвам с това чувство. Не спечелихме титли този сезон, защото не се представихме добре в четири или пет мача. Нямахме късмет и не можахме да сме конкурентни. Представихме се добре през по-голямата част от сезона. Поглеждайки назад, виждам, че страдахме, но и се забавлявахме. Беше истинско влакче от емоции. Гордея се с работата си и исках да продължа", каза Шави.

Севиля - Барселона 1:2 в мач от Ла Лига

Шави си тръгна с високо вдигната глава от Барселона

Каталунците спечелиха визитата си на Севиля с 2:1

На пресконференцията след мача вече бившият треньор на "блаугранас" бе запитан дали може да даде някакъв съвет на бъдещия си наследник.

"Бих му казал, че е изправен пред много трудна ситуация. Единственото нещо, което може да го спаси в този клуб, е победата. Това е факт, независимо дали е чужденец или не. Това е трудна работа и ще трябва да има търпение", отговори Шави.

Към момента се твърди, че постът трябва да бъде зает от Ханзи Флик, чието назначаване би трябвало да бъде обявено в рамките на днешния ден.