Новото попълнение на Барселона - Роберт Левандовски разкри дали в тима са си говорили за най-паметните му мачове срещу Реал (Мадрид) и каталунците.

"Трябва винаги да мислим за печеленето на титли, но тепърва започваме сезона. С потенциала и таланта, с които разполага отборът, ще гледаме винаги да сме на върха и да се борим за трофеите. Ще трябва да почакаме, но този сезон ще е много по-добър от предишния. Още от първия ден ми е много добре в тима.

Всички ми помагат, за мен това говори доста. Чувствам се много добре. Футболният език на Барселона е лесен за разбиране и адаптиране. Също така доста съм си говорил с Пеп Гуардиола за тактика. Затова ми е по-лесно да се приспособя към която и да е схема.

Колко гола си поставям за цел? Разбира се, че трябва да дам максимума от себе си и да вкарам възможно най-много попадения. Най-важното е да печелим мачовете си. Никога не мисля преди да започна за това колко гола ще отбележа. Ще трябва да почакаме. Много съм щастлив да бъда тук, защото виждам огромен потенциал в този отбор и със сигурност ще играем все по-добре.

Колко пъти в Барселона ми напомняха за четирите ми гола срещу Реал (Мадрид)? Всички помнят онзи мач, но сега съм част от Барселона и знам, че това е една нова глава. Реал ще бъде големият ни съперник и миналото е налице, но сега ще трябва да покажа нови неща в бъдеще.

Загубата от Байерн (Мюнхен) с 2:8? Не сме говорили за нея, защото тя е в миналото и сега това е нова глава. Трябва да създадем ново бъдеще за всички нас. По-добре да не гледаме назад. Това ще бъде нашата идея. Чувствам се доста добре и все още не съм мислил за това колко сезона ми остават на топ ниво, но ще са няколко години. Направих си тест и тялото ми показва, че съм с няколко години по-млад, отколкото показва възрастта ми. С колко години? Не знам. Ако ме питаш след три години, тогава ще ти отговоря", каза Левандовски.

Лапорта вече търси контакт с Меси

Лапорта вече търси контакт с Меси

Голямата му мечта е да върне звездата в Барса