Новото попълнение на Барселона - Роберт Левандовски обвини бившия си клуб Байерн (Мюнхен) в лъжи за напускането му с цел да се настроят феновете срещу него.

Полякът отрече желанието му за трансфер да е свързано с предполагаемия интерес на баварците към нападателя на Борусия (Дортмунд)н - Ерлинг Холанд, който в крайна сметка отиде в Манчестър Сити.

"Моето напускане няма нищо общо със слуховете с Ерлинг Холанд. За мен истината винаги е била на първо място. Но някои хора не казват истината, те казват нещо друго. Видях и почувствах, че може би сега е моментът да напусна Байерн и да се присъединя към Барселона.

Всичко, което се случи през последните, може би няколко седмици преди да напусна Байерн, имаше много политика. Клубът се опита да намери аргумент да ме продаде на друг клуб, защото преди беше трудно да се обясни на феновете.

И аз трябваше да го търпя, въпреки че имаше много глупости за мен, много глупости, лъжи. Но в крайна сметка знаех, че феновете, дори през този период, все още много ме подкрепят", каза Левандовски, цитиран от ESPN.

Левандовски напусна Байерн това лято и подписа с Барселона до 2026 г.

Барселона привлече френски защитник от Севиля

Барселона привлече френски защитник от Севиля

Договорът на Жул Кунде е за пет години