Напускането на наставника Шави Ернандес може да се ускори при провал с Наполи в Шампионската лига, твърди испанското издание "Ас". Вчера "каталунците" завършиха 3:3 с Гранада в мач от "Ла лига".

Шави вече обяви, че след края на кампанията ще си тръгне от Барселона, но отпадане от Наполи може да доведе до дори още по-бърза смяна на специалиста. Ако това се случи наставникът на втория отбор на "каталунците" Рафа Маркес ще поеме нещата до края на сезона.

Президентът Жоан Лапорта е бил бесен след новата издънка на отбора и е хвърлял чинии във ВИП ложата.

Според изданието самият Шави е категоричен, че при отпадане от Наполи в Шампионската лига, той ще си тръгне веднага и няма да чака до края на сезона. Треньорът винаги е давал много ясно да се разбере, че никога няма да бъде проблем за клуба, така че ако види, че най-доброто решение е да ускори напускането си, ще го направи без никакъв проблем.

Лапорта побеснял след поредната издънка на Барса, чупил чинии във ВИП ложата

Лапорта побеснял след поредната издънка на Барса, чупил чинии във ВИП ложата

След това дръпнал реч на футболистите в съблекалнята

Шави все още вярва, че може да преобърне представянето на Барселона и да върне отбора към победите. Очевидно е, че целта в Ла Лига е настигнето на Жирона и отборът да завърши поне на второ място. В Шампионската лига пък "каталунците" искат да се борят до самия край, като цел минимум е да достигнат до четвъртфиналите.

Това, което е сигурно, е, че каквото и да се случи тази събота при гостуването във Виго на Селта, Шави ще продължи да води отбора. Нова издънка и провал срещу Наполи обаче ще решат съдбата на Шави.