Жерар Пике сподели мнението си за Суперлигата. Проектът отново е на дневен ред из световните медии, а реализацията му изглежда все по-възможна. 

"Според мен този въпрос стана много политически в Испания  Пресата се контролира от различни хора, които подкрепят Суперлигата. Не е същото като във Великобритания, където, както видях, хората бяха против Суперлигата. Сега ми се струва, че всичко е в застой. Не мисля, че отива никъде.

Пике аут до края на сезона

Пике аут до края на сезона

От клуба съобщиха, че контузията на защитника се е влошила

Мисля, че подобни идеи разрушават футбола, защото само топ клубовете ще се възползват от това. Но клубове като Севиля и Валенсия ще бъдат унищожени. Но след 5-10 години ще го направят.

Мога да разбера защо топ клубовете предприемат такава стъпка. Собствениците искат клубовете им да станат по-ценни. Не мисля, че Реал Мадрид и Барселона постъпват правилно. Да, с това мнение съм против моя клуб, но напълно разбирам позицията на Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, които все още подкрепят тази идея. Но от гледна точка на феновете това не е най-добрият вариант", каза защитникът на Барселона.