Младият защитник на Барселона Алехандро Балде вече е обвързан с клуба чак до 2028 година. На специална церемония на "Камп Ноу" 19-годишният футболист подписа новия си договор, който беше анонсиран още вчера.

Откупната клауза на испанския национал е в размер на 1 млрд. евро като тези на играчи като Ансу Фати, Рафиня, Роналд Араухо, Жул Кунде, Гави, Педри и Феран Торес.

Ето какво заяви младокът след удължаването на контракта:

"В Барса съм от 13 години насам и изпълних детската си мечта да стана част от първия отбор" - заяви щастливият Балде.

"Искам да благодаря на цялото си семейство и всички други, които винаги са били с мен. Тази цел винаги е била в главата ми, като бях принуден да жертвам много неща, за да изпълня мечтата си. Знам, че не всяко дете може да постигне това".

"Сега целта ми е да продължа да се развивам, защото в края на този договор все още ще съм млад. Този сезон започнахме много силно, разполагаме с невероятен отбор", добави той.

Барселона обяви официално новия договор на Алехандро Балде

Барселона обяви официално новия договор на Алехандро Балде

Новото споразумение ще бъде до лятото на 2028 година

Президентът на Барселона Жоан Лапорта, който също присъства на церемонията сподели: 

"Искам да благодаря на всички, които имат заслуга за договора. Алехандро носи Барса в кръвта си. Това е исторически ден за Барселона, защото едно момче от школата стигна до първия отбор, въпреки всички трудности по пътя. Влиянието на родителите му бе голямо. Те са му предали добродетели, като солидарност, смиреност, работа. Благодаря им за всичко, на което са научили Алехандро, за да се случи това."