Лионел Меси остава в Барселона. Това разкри аржентинската суперзвезда в интерво за "Goal". Нападателят разкрива, че основната причина да играе за "каталунците" и през следващия сезон е, че не иска да съди клуба. 

Семейството на Меси също е изиграло важна роля за крайното му решение, тъй като е приело драматично желанието му да си тръгне. 

"Когато съобщих желанието си да напусна клуба на жена си и децата си, това беше брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да напуснат Барселона, нито пък искаха да сменят училища. Но аз погледнах по-напред. Искам да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли, да се състезавам в Шампионската лига. Можеш да спечелиш или да загубиш, но трябва да се състезавате", започна Лео.

TyC Sport: Лионел Меси остава в Барселона

TyC Sport: Лионел Меси остава в Барселона

Ла Пулга ще играе на "Камп Ноу" и през следващия сезон

"Мислех и бях сигурен, че мога да напусна. Президентът винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали да остана или не. Сега твърдят, че не съм го направил преди 10 юни. Тогава обаче ние все още не бяхме приключили сезона в Ла Лига. Заради коронавируса и тази ужасна болест се промени целия сезон. Ще продължа с клуба, защото президентът ми каза, че единствения шанс да напусна е да платя клаузата от 700 млн. евро". 

"Имаше и друг начин - да се съдим. Никога не бих съдил Барселона. Това е клубът, който обичам и който ми даде всичко, откакто пристигнах. Това е клубът на живота му. Създадох живота си тук. Барселона ми даде всичко и аз му дадох всичко. Никога не ми е минавало през ума да съдя Барселона", продължи аржентинецът. 

Лео разкри и сърцераздирателния разговор, който е провел със сина си Тиаго, който не е искал баща му да напуска "каталунците". В същото време съпругата му Антонела го е подкрепила в желанието му да си тръгне. 

Бащата на Меси: Лионел няма откупна клауза в размер на 700 млн. евро

Бащата на Меси: Лионел няма откупна клауза в размер на 700 млн. евро

"Не знаем кой договор е този, който сте анализирали и на какво се базирате, за да стигнете до този извод"

"Матео е още малък и не разбира всичко това. Тиаго е по-голям. Той беше чул нещо по телевизията и ме попита. Не исках той да знае, че ще бъдем принудени да отидем другаде и да учи в ново училище. Той не искаше да напускаме Барселона. Беше трудно, наистина", сподели Меси. 

"Обичам Барселона и никъде няма да намеря по-добро място от тук. Няма нищо лошо в това да искаш да си тръгнеш. Имах нужда от това. Исках нови цели и предизвикателства. Съпругата ми, с цялата болка в душата си, ме подкрепяше", каза още нападателят.

Гризман: Надяваме се Меси да остане в Барса

Гризман: Надяваме се Меси да остане в Барса

"Това е между него и клуба"

Предстои Меси да започне подготовка с Барселона и да бъде на разположение на новия треньор Роналд Куман за предстоящия сезон.