Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори на пресконференция относно финансирането на планираната реконструкция на "Спотифай Камп Ноу". На събитието на присъстваха президентът, икономическият вицепрезидент Едуард Ромеу, корпоративният директор Марибел Мелендес и финансовият директор Манел дел Рио.

"За мен е чест да обявя, че приключихме операцията по финансирането. Това е най-важният институционален проект в историята на клуба. Това е сбъдването на една колективна мечта: да имаме най-добрия стадион в света. Тази мечта не беше постигната досега, защото беше отлагана, понякога неразбираемо", продължи той.

Лапорта обясни и още подробности за проекта: "Строителните работи няма да включват разходи за членовете на клуба, нито пък ще има риск за спортното ръководство, а активите на клуба никога няма да бъдат ипотекирани като гаранция. Членовете на клуба ще продължат да бъдат собственици".

"Институцията е по-силна от всякога. Имаме отлична репутация на пазарите - национални и чуждестранни. Въпреки факта, че някои хора искаха да поставят пречки по пътя ни, Барса излезе по-силна. Това е доказателство за доверието на финансовите пазари към клуба. Трябва да се гордеем. Не беше лесно да стигнем дотук, но ни е ясно, че ако искаме да постигнем целите си да бъдем еталон, има само една тайна: да вярваме в себе си и да се борим. Да поставяме интересите на Барселона над всичко и да обичаме Барса", заяви още Лапорта, който не отговори на никакви журналистически въпроси.

Райо се превърна в кошмар за Барселона

Райо се превърна в кошмар за Барселона

Каталунците с 3 загуби от този съперник в последните 4 мача