Босът на Барселона Жоан Лапорта днес направи нови разкрития за управлението на бившия президент на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. Настоящият шеф на "блаугранас" отново увери, че прави всичко, за да стабилизира клуба, но допълни, че му е много трудно заради управлението преди него. 

"В Барса за заплати трябва да се се плащат 617 млн. евро. Това представлява 103% от приходите на клуба. Сумата ни за възнаграждения е с 25-30% по-висока от тази в другите клубове. За пример давам Реал Мадрид, където заплати са общо 342 млн", започна Лапорта.

"Общо дългът ни вече е 1,35 млрд. евро. Икономическото ни положение е лошо заради тези преди нас, но искам да уверя, че никой няма да успее да избяга от своята отговорност. Предишното ръководство говореше за различни мерки, но в крайна сметка не е сторило нищо. Бартомеу твърди, че е планирал да поиска от футболистите да намалят общо заплатите си с 90 млн., но истината е, че никой от тях не е искал да говори с него. Онези 222 млн. евро за Неймар са били похарчени със скоростта на светлината".

"Успяхме да редуцираме сумата с 68 млн., но това не е достатъчно. И по-точно тези 68 млн. не сме си ги спестили, а просто въпросната сума ще бъда изплатена на играчите на по-късен етап от контрактите им. Попаднахме на множество договори за изплащането на различни бонуси в договорите на играчите. Освен това клубът е получил авансово 50% от сумата за ТВ правата", продължи настоящият президент.

"В клуба заварихме финансова политика на обърната пирамида. Ветераните се оказаха с дългосрочни договори, а младите футболисти - с къси. Изобщо Бартомеу е запушвал дупки за момента, като в същото време обричал клуба за дълъг период от време. Уверявам ви обаче, че клубът ще се стабилизира в дългосрочен план".

"Тези пари ни бяха необходими спешно, за да платим заплати и да извършим ремонти на "Камп Ноу", защото имаше условия стадионът да стане опасен за зрителите."

Барселона потрепери, но започна живота без Меси с победа

Барселона потрепери, но започна живота без Меси с победа

Каталунците сразиха Реал Сосиедад с 4:2