Треньорът на Барселона Роналд Куман бе доволен от успеха с 3:1 над Валенсия. Нидерландецът призна, че ще спи спокойно в следващите два дни, преди следващия важен двубой в Шампионската лига с Динамо (Киев).

"Бе важно да започнем седмицата с победа в първия ни мач. Трябва да похваля играчите за отношението, което показаха, независимо от лошия старт. Те реагираха добре. Това беше психологически момент, който трябваше да преодолеят и те се справиха. Успяхме да изравним, задържахме топката добре и накрая и заслужено спечелихме. Съперникът поведе със страхотен гол, но ние реагирахме добре", заяви Куман.

Снимка 550542

Източник: GettyImages

Барселона победи Валенсия с 3:1 в Ла Лига

Барселона обърна Валенсия и спря серия от две загуби

Каталунците са на 7-ото място

"Ансу Фати за пръв път бе титуляр. Бях се разбрал с докторите да го оставя на терена един час. Не искам да го претоварвам в такава важна седмица. Винаги съм казвал, че ни липсват играчи като него. Не исках да го сменям, но се налагаше. Ансу и Депай се разбират много добре на терена, имат добра връзка помежду си. Имаме план за Фати. Постепенно той ще влезе в нужната физическа форма и ще бъде важен играч за нас, както бе и днес. Играчи като него и Кун ни липсваха много. По-голямата конкуренция вдига нивото на отбора", каза още Куман.

Снимка 550543

Източник: GettyImages

"Сега ще имам два дни, в които ще спя спокойно. Ще се възползвам максимално от тях. Това е едно от хубавите неща в тази професия. Чувството, когато печелиш и когато губиш е коренно различно. Мачовете, в които побеждаваш са много важни. Те дават увереност", завърши нидерландецът.