Андрес Иниеста, който все още играе в японския Висел Кобе, даде интервю за италианския вестник "Гадзета дело Спорт" преди мача между Барселона и Интер Милано в Шампионската лига. Той говори и как вижда бъдещето си в спорта.

"В първия мач резултатът бе много лош за Барселона. Двубоите с Интер винаги са емоционални и трудни. Сега е жизнено важно Барселона да спечели, за да продължи в турнира. Интер обаче има голям отбор и ще бъде трудно. Надявам се, че Барса ще вземе инициативата. Шампионската лига е турнир на детайлите. Ако се объркаш, си плащаш скъпо. Но Барселона има шанс да се върне в играта и се надявам, че ще успее", казва испанецът.

Шави за Педри: Той е най-добрият в света! Как чете играта, как се движи... като Иниеста е

Шави за Педри: Той е най-добрият в света! Как чете играта, как се движи... като Иниеста е

Модрич и Де Бройне са страхотни, но нямат това, което има Педри

"Отдалеч се забелязва, че в Барселона има определена емоционална нестабилност. Победите дават голяма увереност, но само една загуба е достатъчна, за да се върнат съмненията и да падне настроението. Барса има завършен отбор. От началото на сезона се свърши отлична работа. Увереността и надеждата трябва да са високи", смята футболистът.

"Кариерата на Серхио Бускетс е една от най-добрите в историята на футбола. Гави и Педро имат до себе си човек, от когото могат да научат много. Те са млади момчета, които имат бляскаво бъдеще. Играят с лекота, съвсем естествено, не смятам, че са под напрежение. Трябва още да убедят, както го направихме Шави и аз", каза още Иниеста.

"Ще остана още една година в Япония и после ще видим. Ще ми хареса след това да се върна в Барселона, това е моят дом. Но не знам още в каква роля - треньор, спортен директор или нещо друго", разкри той.

"От разстояние, на което съм, завръщане на Меси в Барселона ми се вижда много трудно. Но във футбола никога не се знае", завърши Андрес Иниеста.