Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу потвърди, че в договора на новия треньор Кике Сетиен има клауза, според която той може да бъде освободен предсрочно, а не след две години и половина.

"Сетиен има договор до 2022-а година, но тъй като през 2021-а има избори в клуба, включихме клауза, според която новият президент може да го освободи още тогава.

Нека ви кажа защо се стигна до смяната на треньора. Знаехме, че динамиката на отбора не беше най-добрата възможна, въпреки че резултатите бяха много добри. Ние бяхме наясно, че динамиката можеше да се развие. Това го съобщихме на Валверде. От лятото насам постоянно разговаряхме с него, като заформихме много тясна връзка с голямо сътрудничество. През последните дни обаче обсъдихме, че нещата могат да са и по-добри. Направихме промяната сега, защото сме по средата на сезона и ни беше нужен импулс. С този импулс и новата динамика се надяваме да спечелим Ла Лига, Купата на Краля и Шампионската лига. Разбира се, че ми се искаше нещата да се развият по друг начин. Този състав разполага с по-голям талант.

Признавам, че през последните седмици и месеци разговаряхме с други треньори с мисъл за бъдещето, това е наше задължение. Както е известно, тези неща не станаха публични. Работата беше завършена и затова настъпи моментът за промяна. Нищо не беше изтекло като информация, но преди дни се появи едно име. Съжаляваме за Ернесто, но от много време насам разговаряхме с него за това. Дълго говорихме с различни треньори, но нищо не стигна до обществото. 

Миналата година имаше множество призиви за уволнението на Валверде, но аз лично винаги съм имал доверие в него. Винаги съм харесвал начина му на работа. През последните седмици обаче динамиката не беше много добра.

Вчера на общото събрание Ерик Абидал и Рамон Планес предложиха за поста Кике Сетиен и всички се съгласихме единодушно", заяви Бартомеу.

Меси към Валверде: Благодаря, господине! Ти си изключителен професионалист и голям човек!

Меси към Валверде: Благодаря, господине! Ти си изключителен професионалист и голям човек!

"Прегръщам те"