Испанският гранд Барселона празнува днес рожден ден и отбелязва навършването на 124 години от създаването на клуба. Събитието бе отпразнувано със специална церемония, на която присъства президентът на клуба Жоан Лапорта. Събитието бе насочено сякаш повече към бъдещето, а не толкова към миналото, тъй като официално бе представена специалната емблема за празненствата, които предстоят през следващата година за 125-годишнина от основаването на клуба. Тя съдържа силуета на настоящата емблема, но в него под формата на топка са вплетени числата 1, 2 и 5. Представен бе и нов запис на химна на клуба.

Президентът на каталунския клуб Жоан Лапорта заяви, че "това ще бъде историческо събитие" и обеща, че "ако няма нещо извънредно, ще отпразнуваме 125-ата годишнина на реновирания "Камп Ноу", макар и незавършен, и това ще бъде домът на феновете на Барселона".

Ето какво точно каза Лапорта:

"Барселона преживява момент на обновяване и големи предизвикателства, промени, типични за новата ера, които ще ни отведат до нов етап, пълен с предизвикателства, като 125-годишнината. Това са страдания, които ни радват. Като президент бих помолил феновете на Барселона да изживеят тези моменти с максимална емоция и ангажираност. Ние сме привилегированите, защото има хора, които не са тук. Барселона е най-доброто мултиспортно семейство в света и ние трябва да вложим усет и страст, за да следваме пътя, който Жоан Гампер започна," заяви президентът на Барселона.

Кансело успокои феновете на Барселона

Кансело успокои феновете на Барселона

Ето подробности