Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024, след като вчера станаха европейски вицешампионки на двойки жени от Саарбрюкен. Игрите в Париж ще бъдат трети поредни за тях, след като те участваха в Рио 2016 и Токио 2020.

Вчера българките завоюваха сребърни медали на Европейското първенство в германския град Саарбрюкен, което беше последна квалификация за Париж 2024.

"Трета изява на олимпийски етап! Най-накрая олимпийската квалификация приключи! Загубата вчера всъщност беше малка победа за мен, за нашия отбор. Никой не мислеше, че можем да осъществим всичко това, да спечелим още един медал и билет за най-големия форум в света, но ние намерихме пътя обратно към важното и се борихме упорито за него!", написа Стефани Стоева в профила си в Инстаграм.

"Благодарим на Петя Неделчева, Янислав Янислав Петков и Българска федерация бадминтон за доверието и вярата в нас! Благодаря ви мамо и тате, че винаги сте до нас. Благодаря на Yonex за невероятната подкрепа и помощ! Благодаря на всички за подкрепата и хубавите съобщения", добави тя.

Сестри Стоеви загубиха финала на Европейското, но си осигуриха място на Олимипиадата в Париж

Сестри Стоеви загубиха финала на Европейското, но си осигуриха място на Олимипиадата в Париж

Българките отстъпиха на представителки на Франция