Габриела и Стефани Стоеви победи представителките на Тайланд, Джонголфан Кититаракул и Равинда Праджонгджай с 8-21, 21-15, 21-18. Маът беше от първия кръг на турнира от категория "Уърлд Тур Супер" 1000 в Чанджъ (Китай) и е с награден фонд от 1 милион долара.

Сестри Стоеви спечелиха силен турнир в Белгия

Сестри Стоеви спечелиха силен турнир в Белгия

Българките сломиха канадките Рейчъл Хондерич и Кристен Тсай на финала

Срещата започна зле за българките, които взеха само 8 точки в първия сет. След това те изравниха играта и спечелиха след 52 минути. В края на срещата Стоеви отчетливо доминираха над световните №10, срещу които вече имат 2 победи от 4 мача.

"Много трудни условия, но сме щастливи да сме от печелившата страна днес", споделиха българките. На четвъртфинал те ще спорят с поставените под №4 китайки, Чен Цян Чен и Цзя И Фан.

Габриела и Стефани спечелиха в събота титлата на турнира в Льовен (Белгия), който беше с награден фонд от 25 хиляди долара. Така хасковлийките вдигнаха втора купа през 2019 година след тази в Мадрид (Испания).

Двете влязоха в малък скандал, след като заявиха, че искат да се състезават за Франция. За щастие Стоеви промеиха решението си и на Световното първенство в Базел (Швейцария) достигнаха до трети кръг.