Сестри Стоеви няма да защитават титлата си на Европейските игри в Минск (Беларус).

Най-добрита българска двойка в бадминтона преди дни зачвиха, че повече не желаят да се състезават за родината си. Преди ободряването на окончателния списък за игрите председателят на БОК Стефка Костадинова се обадила на Стоеви с въпрос, дали ще участват. Отговорът е бил: "твърдо не" и те не фигурират в българската заявка за континенталната надпревара.

Малко по-късно Стоеви са изпратили имейл до БОК, в който са споделили, че имат желание защитят титлата си. След запитване от БОК оргкомитетът в Минск`19 е отговорил, че след крайния срок не може да се правят изключения. Така българската делегация остава от 85 спортисти.

85 спортисти ще представят България на вторите Европейски игри в Минск

85 спортисти ще представят България на вторите Европейски игри в Минск

Начело на делегацията е Стефка Костадинова, пресаташе - Тодор Шабански

Габриела и Стефани Стоеви са заявени за турнира в Мадрид (Испания), който е с награден фонд от 25 хиляди долара. Престижна надпревара започна днес, а българките фигурират като водачки на схемата в дамските дуети.

По програма те се класират директно за осминафиналите и техните имена фигурират в официалния сайт на турнира.

Володя Златев, който ръководи българския бадминтон, който е протегнал ръка към шампионките, сподели, че те могат да участват в състезания само в качеството на българска двойка.