От ръководството на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" са шокирани от решението на техните възпитаники Габриела и Стефани Стоеви да не се съзтезават повече за България. Те изпратиха изявление до медиите, което предствяме на вашето внимание:

"Уважаеми колеги, членове на Българска Федерация Бадминтон,с огромна изненада и шок на 21.05.2019 г. разбрахме за решението на играещите за клуба състезателки Стефани и Габриела Стоеви, които са най-добрите състезатели на България, да не играят повече за България на всички международни прояви.

Сестри Стоеви: Няма връщане назад!

Сестри Стоеви: Няма връщане назад!

"Министерството ни е помагало години наред, ние сме благодарни"

Като членове на Българска Федерация Бадминтон ние не можем да приемем едно такова решение, от който и да е състезател, независимо от изтъкнатите причини и независимо от постигнатите до момента резултати, защото смятаме, че е чест и гордост за всеки един състезател да представлява родината си, която го е създала,като водещ спортист в дадения спорт.

За нас като клуб е неразбираемо как един спортист може да откаже да се състезава за родината си, независимо от наличието на конфликт с член или членове на ръководството на БФБадминтон при положение, че е получил преди това уверение от министъра на спорта, че ще му бъдат осигурени всички условия и финанси, които е поискал, за да продължи да се състезава за България и че по всички получени сигнали за нередности ще бъде извършена подробна и детайлна проверка.

Смятаме, че всеки един състезател достигнал най-високо ниво на представяне е брънка и е част от една многогодишна работа на много специалисти, треньори, ръководители и състезатели, които са допринесли за възможността да се реализират благодарение на труда и таланта си, затова не можем да приемем решението за отказ да се играе за България, независимо от причините довели до това.

Президентът на БФБадминтон Володя Златев: Мъчно и тъжно ми е, чувствам се нагрубен

Президентът на БФБадминтон Володя Златев: Мъчно и тъжно ми е, чувствам се нагрубен

"Тяхната подготовка е обезпечена"

Вярваме, че решението на ръководството на БФБадминтон да остане отворена за решаване на този конфликт в полза на спорта ни е правилно и много далновидно и показва високото ниво, което ръководствотона БФБадминтон проявява, за да рареши този спор в полза на бадминтона в България, за което ги поздравяваме. Поздравяваме ги за проявеното самообладание, независимо от тежките обвинения, които са отправени към тях.

Министър Кралев назначи проверка на федерацията по бадминтон

Министър Кралев назначи проверка на федерацията по бадминтон

ММС ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за разследване на дейността на БФБ

Вярваме в разума и на двете страни за разрешаването на спора, така че да спечели българският бадминтон и българският спорт.

"Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" - член на Българска Федерация Бадминтон".