Габриела и Стефани Стоеви заявиха че е невъзможно да преглътнат случилото се между тях и Българската федерация по бадминтон. Двете бяха категорични, че етапът за поднасяне на извинения от президента Володя Златев отдавна е отминал.

"Натрупа се от много години. Не е само сега или от миналата година. Вече доста време се натрупа. На нас ни писна, с една дума, отношението на Българска федерация по бадминтон към нас, след като постигаме толкова много успехи за държавата и за нас самите. Много сме разочаровани от тяхното отношение.

Снимка 373442

Източник: Фейсбук

Сравниха нашата европейска титла - единствена за България - с републиканска, което е подигравка за нас, за нашия труд с треньора ни. Ние напълно се подготвяме и тренираме във Франция, не сме тук в България. Далеч сме от нашите роднини, приятели и съотборници. И отсреща, на база това, което правим за този спорт, виждаме едно неуважение. Явно не правим достатъчно.

С години се натрупват нещата. Не се издържа това нещо от тяхна страна. За 2018 година, макар че не искам да влизам в подробности, нашият бюджет свърши още август месец. На нас ни се каза, че пари повече няма да получим, защото сме изразходили всичко, което имаме. Това, че г-н Златев предоставя някакви документи, това не значи, че тези пари са стигнали до нас. Можем да изкараме от нашата банка всичко, което сме получили. Тези пари до ден-днешен не са стигнали до нас. Има два турнира от заявените за участие, които се водят платени от Федерацията. Ние всъщност ги отказахме, защото не можем да си финансираме участията от нашия личен джоб. Нова Зеландия, можем да потвърдим, че не е платена нито от нас, нито от Българска федерация по бадминтон. Участието беше поето от Нова Зеландия, защото треньорът ни беше с контакти пред организаторите.

Стигна се дотам ние да молим други държави да плащат нашите турнири, което наистина е смешно.

Министър Кралев назначи проверка на федерацията по бадминтон

Министър Кралев назначи проверка на федерацията по бадминтон

ММС ще окаже пълно съдействие на компетентните органи за разследване на дейността на БФБ

И без тяхната помощ сме постигали успехи, но вече няма как да се издържа това. Опитвали са се нашите родители, направили сме им документ, с който да ни представляват навсякъде. Заверен е при нотариус, но когато отиват във Федерацията, Володя Златев казва, че това е фалшив документ и не искат да говорят с нашите родители. А ние сме във Франция, не можем постоянно да летим и да правим срещи. Затова сме упълномощили родителите ни да ни представят. За Федерацията това пълномощно е фалшиво. Ако ние наистина бяхме приоритет за Федерацията, нямаше да стигаме до тази стъпка и да публикуваме във "Фейсбук" страницата, да се стига до такива скандали. За нас е наистина ужасно, чувстваме се ужасно, че трябва да се откажем от Европейските игри, Олимпиадата догодина и световни първенства. Ние работим за това 24/7, тренираме с тази цел, лишаваме се от всичко и накрая трябва да се откажем, защото някои хора не оценяват труда, който полагаме.

Имахме среща с министър Кралев, наистина. Министерството ни е помагало години наред, ние сме благодарни, но решението си е изцяло наше. Ние сме разочаровани не от Министерството, а от самата Федерация", каза Стефани.

Снимка 355113

Източник: ММС

"Отказване да играем под флага на България? Сложно е, защото когато се откажеш от една държава, наистина следват наказания от Световната федерация да не играеш 3 години за друга държава. Следователно ние само ще следваме календара. Няма значение кой какво ни заявява, ние ще продължим да играем за Габриела и Стефани Стоева. Нашата европейска титла явно е републиканска, така че имаме доста републикански шампиони, които могат да постигнат по-големи успехи от нашите. Този израз беше решаващият, който ни подтикна към това наше решение. Това се случи по време на турнира в Испания, края на февруари. Имаме доста състезатели, които могат да постигнат по-големи успехи от нас. Нека те прославят българския бадминтон. Ние просто бяхме дотук. Извинение? Не, това са с години наред, ние сме търпели", допълни Стефани.

Сестри Стоеви: Няма да играем повече за България, не можем повече да мълчим

Сестри Стоеви: Няма да играем повече за България, не можем повече да мълчим

Най-успешната двойка в българския женски бадминтон има големи проблеми с Българската федерация по бадминтон