Спартак (Варна) победи Монтана с 2:1 в двубой от 19-ия кръг и поне временно се изкачи на върха във Втора лига.

Първите 45 минути бяха белязани от накъсана игра, с превес на гостите от Монтана. Първият гол дойде в 29-та минута, когато Димитър Буров изведе отляво Владимир Айтов, който се разписа за 0:1.

В 39-та минута Иван Колев за "Спартак" се опита с красива задна ножица да отбележи, но ударът му бе твърде слаб и без проблеми вратарят на гостите Мюмюнов улови. Малко по-рано Колев бе в основата на красив пас към капитана на "соколите" Янчо Андреев, но акцията им не завърши успешно.

Монатана показа добра дисциплина и по-добра кондиция в първата част. Организация на играта и добра работа в дефанзивен план помогна гостите да неутрализира силните страни в играта на "Спартак" Варна. Лошият терен също оказа влияние на динамиката на играта, което "соколите" използваха тактически.

Динамично начало на второто полувреме още в 45-а мин. даде капитанът на "соколите" Янчо Андреев, който успя да излезе пред вратата на Мюмюнов, но ударът му бе спасен.

Оперираното коляно мъчи капитана на Монтана

Оперираното коляно мъчи капитана на Монтана

"Спартак е клуб с традиции", заяви треньорът Светлан Кондев

В 48-а минута отново Владимир Айтов за гостие можеше да удвои резултата, след като нанесе опасен удар с глава към вратата на Нисторов.

В 60-а мин. Иван Пенев не успя да изравни резултата след ъглов удар и добавка на Генади Луго. Топката се отправи към непокрития ъгъл на вратата на Мюмюнов чрез шпагат на Пенев, но премина покрай страничната греда.

Пробуждането в редиците на "соколите" дойде в 65-а минута, когато Иван Колев бе точен за 1:1, когато успя да прониже с красив удар вратата на "Монтана".

Само за 120 секунди "соколите" обърнаха мача в своя полза, чрез точен удар на капитана Янчо Андреев, който вкара за 2:1 в 67-а мин. Това бе неговия седми гол от началото на футболното ни първенство.

Даниел Начев успя да се освободи от двама футболисти на "Монтана" пласира напред към Андреев, който излезе пред защитата на гостите, направи опит за пас към Иван Колев, но бе пресечен.

Спартак (Варна) победи Спортист (Своге) с 3:0

Спартак (Варна) с исторически успех над Спортист (Своге)

Любопитен факт е, че двата отбора не се бяха срещали никога досега във футболната си история