Спортния директор на Царско село Иво Андреевски е доволен от представянето на "царете" през първия полусезон във Втора лига.

Той направи коментар и за съдиите, които все по-често попадат под прожекторите, но не в положителна светлина.

Царско село се раздели с Николай Дюлгеров

Царско село се раздели с Николай Дюлгеров

Клубът разтрогна договора на футболиста

"Оценката ми за Царско село в края на полусезона е положителна. Смятам, че се представихме на ниво. Седемте точки преднина пред втория в класирането говорят категорично за това. Успяхме да обиграем футболисти, стиковаха се, градим добър колектив. Футболистите вярват в собствените си възможности и имат увереност, че ще успеят да се справят с поставените задачи.

След като свършиха мачовете, освободихме 4-5 момчета. Това бяха предимно резервни състезатели, които не успяха да допринесат за успехите на отбора. По време на паузата искаме да привлечем 2-3 нови имена. На този етап няма нищо конкретно, но има вече набелязани играчи. Категоричната цел, която сме си поставили, е влизане в Първа лига. Може да я изпълним с привличането на качествени имена. Затова ще се постараем да привлечем добри футболисти. Нашият поглед е изцяло насочен към български състезатели. Нямаме никакво намерение да взимаме чужденци. Освен това финансовите ни възможности не го позволяват.

Царско село победи Пирин с 3:1

Царско село продължава да мачка във Втора лига, "царете" с обрат над Пирин

Столичани се справиха с "орлетата" за едно полувреме

Мисля, че ниското ниво на подготовка на съдиите е причина реферите да допускат грешки. Също така и голямото напрежение, което създават собствениците на клубовете. Нормално е съдиите да грешат. Те трябва да следят за феърплея, да помагат за по-качествения ни футбол, отборите да играят по-качествен футбол. Само че в някои мачове ги виждам, че са по-притеснени от футболистите. Нормално е от време на време съдиите да допускат грешки, важното е да не е преднамерено.

Атаките към Царско село от конкурентните отбори са нормални, тъй като ние спечелихме повечето мачове и сме фаворити за Първа лига. Именно поради тази причина се трупа негативизъм към нашия отбор", коментира шефът пред Sportal.bg.